Prijswinnaars KnowVU stimuleringsprijs bekend

03 jul 2015 , door: Nadia van der Pool


Het Kennisnetwerk Onderwijs VU (KnowVU) heeft 30 juni jl. de eerste KnowVU-stimuleringsprijzen ter waarde van €5.000,- uitgereikt. Ondanks de korte inzendtermijn waren er tien uitstekende inzendingen vanuit de hele VU en het VUmc. De jury onder leiding van Sjoerd Sinke en verder bestaande uit Studentalent 2014 Yussef Al Tamimi (RCH) en Eveline van Staalduine – Sulman (GGL) heeft twee winnaars uitverkoren. De winnaars zijn Sjirk Zijlstra en Eva Sugeng (FALW) en Marijke Leijdekkers (FBW). Hieronder staan twee korte samenvattingen.

 foto 3

vlnr Sjirk Zijstra, Eva Sugeng, Sjoerd Sinke, Marijke Leijdekkers, Eveline van Staalduine – Sulman en Yussef Al Tamini

Sjirk  Zijlstra en Eva Sugeng  (docenten Athena, FALW): E-learning

Na een succesvolle start met eLearning binnen één cursus willen we deze wijze van doceren toepassen in meerdere cursussen. Studenten hebben aangegeven eLearning een prettige manier van studeren te vinden, met name voor de lastig te begrijpen onderdelen. Een van de effecten is dat e-learning een positief leereffect heeft. We hopen door het aanbieden van de eLearning als nieuwe onderwijsvorm het begrip van- en betrokkenheid bij de cursusonderwerpen te verhogen.”

 

Marijke Leijdekkers (Opleidingscoördinator EXPOSZ, FBW): Reflectie-app

“We willen graag een app ontwikkelen die studenten begeleidt in het proces van reflecteren. Studenten worden geholpen met de keuze van passende reflectiemodellen. Na de keuze wordt de student begeleid in de te nemen stappen van het gekozen reflectie-instrument. De opbrengst van de reflectie is een concreet leerdoel. Peers en stagebegeleiders kunnen gevraagd worden input te leveren. De reflectie moet leiden tot een concreet stappenplan om aan de gestelde leerdoelen te werken.  De begeleiding neemt daarin steeds verder af. De app kan ingezet worden bij docentenopleidingen, maar ook bij het ontwikkelen van studievaardigheden van studenten.”

 

KnowVU reikt elk jaar een aantal stimuleringsprijzen uit. Let op aankondigingen op www.knowvu.nl. De samenvattingen van de laatste editie zijn ook daar te vinden.Feedback?