KnowVU Award 2016 uitgereikt!

18 nov 2016 , door: Nadia van der Pool


Op 15 november 2016, tijdens de Pitchronde van de KnowVU Award, heeft de jury Loek van der Kallen uitgeroepen tot winnaar van deze najaarseditie. Loek (docent 4, FALW) wil met de het prijzengeld van de KnowVU Award zijn beroepsperspectievenkaart interactief maken en uitbreiden voor studenten van de hele VU: hij roept alle opleidingsdirecteuren op om mee te denken. Met zijn initiatief wil hij inspelen op een vraag die bij veel (aankomend) studenten leeft.

De bedoeling is dat studenten straks hun opleiding en studierichting/specialisatie kunnen invoeren in deze te ontwikkelen beroepsperspectieventool en dat de tool vervolgens laat zien aan welke beroepen student zou kunnen denken o.b.v. de invoerde studie(richting). De tool moet ook laten zien dat de relatie studie <-> beroep niet één op één is, maar dat er meerdere wegen naar Rome zijn. De tool moet inzetbaar worden voor de huidige studenten die een studierichting willen kiezen, maar het moet ook kunnen worden ingezet tijdens oriëntatie- en wervingsbijeenkomsten voor studiekiezers.

Loek geeft veel onderwijs en spreekt regelmatig studenten. Hij zei tijdens zijn pitch luid en duidelijk dat hij wéét dat studenten hier veel behoefte aan hebben en hij wil het studenten nu ook echt gaan bieden. KnowVU stimuleert de doorontwikkeling van zijn initiatief graag.Feedback?