Na- en bijscholing nu ook in het hoger onderwijs

17 feb 2017 , door: Nadia van der Pool


ScienceGuide | “Nu de professionalisering van docenten in het PO, VO en MBO geregeld wordt, wordt het tijd deze discussie ook voor het hoger onderwijs te starten.” Het lerarenregister heeft een meerderheid in de Eerste Kamer. VVD-senator Jan Anthonie Bruijn wil deze discussie nu ook in het hoger onderwijs.

Gisteren was er een debat in de Eerste Kamer over het lerarenregister. Hoewel er kritiek was vanuit de Senaat lijkt het wetsvoorstel te kunnen rekenen op een ruime Kamermeerderheid. Daardoor krijgen leraren vanaf 1 augustus 2018 een beroepsregister en zullen alle docenten uit het PO, VO en MBO geregistreerd worden in een register. Deze docenten zullen hun bekwaamheidsonderhoud elke vier jaar moeten aantonen om leraar te kunnen blijven.

Senator Jan Anthonie Bruijn wil nu doorpakken en wil ook dat docenten en bestuurders in het hoger onderwijs serieus werk gaan maken van bij- en nascholing. Natuurlijk zijn zij vakinhoudelijk meestal goed up-to-date, maar professionalisering gaat ook over zaken als zelfevaluatie en didaktiek.

Lees het volledige artikel.Feedback?