Prijzen

 

                                                                                      

GrassRoots & KnowVU Award 

Winnaar met jury. vlnr: Eva de Jong (jurylid), Lothar Kuijper (jurylid), Nel de Jong (winnaar KnowVU Award 2018 voorjaar), Marijke Leijdekkers (jurylid)

Nel de Jong en Margreet Onrust, gefeliciteerd met de KnowVU Award 2018 – voorjaar!

Met hun idee voor een VU-breed digitaal feedbacksysteem voor taalvaardigheid, NLS Online, hebben NT2 docenten Nel de Jong en Margreet Onrust (FGW) op 19 april 2018 de Pitchronde van de KnowVU Award 2018 – voorjaar gewonnen.

Het feedbacksysteem dat de docenten met behulp van het stimuleringsfonds zullen ontwikkelen, moet docenten ondersteunen in het geven van efficiënte individuele feedback op taalzwaktes in teksten van studenten.

Het systeem zal voor docenten van alle faculteiten eenvoudig toegankelijk worden, via Canvas/Turnitin.

De Jong en Onrust kijken ernaar uit om de taalvaardigheid van alle VU-studenten te helpen verbeteren.

 

KnowVU Award 2018 – voorjaarseditie

Docenten van de VU, VUmc of ACTA konden tot en met uiterlijk vrijdag 6 april 2018 hun onderwijsideeën indienen om kans te maken op een stimuleringsfonds van €1000,- of van €5000,-.

Geselecteerde kandidaten voor de KnowVU Award kregen de mogelijkheid om hun idee toe te lichten tijdens de Pitchronde op 19 april 2018. De kandidaten werden geselecteerd door de jury.

 

 

Voor de GrassRoots zijn bij deze voorjaarsronde drie kandidaten geselecteerd. Deze kandidaten kregen direct hun GrassRootsbeurs toegekend. De GrassRootswinnaars presenteerden hun winnende ICT-project ook op de dag van de Pitchronde.

 

Over de GrassRoots en KnowVU Award

Met ingang van 2017 zijn de GrassRoots (uitgereikt door de Adviesraad ICT en Onderwijs) en de KnowVU Award (uitgereikt door KnowVU) gecombineerd tot één stimuleringstraject voor docenten die hun onderwijs willen vernieuwen en verbeteren. De GrassRoots en de KnowVU Award blijven twee verschillende onderwijsprijzen, maar de procedures van aanmelding, selectie en uitreiking zijn samengevoegd. Zie hieronder wat de verschillen zijn tussen beide onderwijsprijzen. De prijzen worden in twee rondes per jaar uitgereikt.

 

GrassRoots

voor kleinschalige ICT-projecten

KnowVU Award

voor vakoverstijgende onderwijsideeën

Stimulering €1000,- €5000,-
Aantal genomineerden alle kandidaten 10 kandidaten per jaar (5 per ronde)
Aantal prijswinnaars maximaal 5 per jaar

(voorjaarsronde: 3, najaarsronde: 2)

maximaal 2 per jaar (1 per ronde)
Type idee

Het uitproberen van een ICT-toepassing ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op vak- of opleidingsniveau.

Meer over de GrassRoots

Een vakoverstijgend, in potentie opleidingsoverstijgend en idealiter faculteits-overstijgend idee ter verbetering van het onderwijs.

Meer over KnowVU Award

 

Andere onderwijsprijzen

Naast de KnowVU Award en de GrassRoots zijn er tal van andere onderwijsstimuleringsprijzen.

 

Show translation

Contact

knowvu@vu.nl