Digitaal toetsen op afstand
26 mrt 2015


Inzending KnowVU Award 2015:

Door: J. Brouwer – Education Developer Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

Avatar

 

Bij de het vak Onderwijskunde uit de Premaster van de Master Teaching and Learning in Higher Education (TLHE) moeten de studenten halverwege de cursus een digitale toets afleggen. Voor deze toets zouden de studenten éénmalig naar de VU moeten komen en zouden er speciale toetszaaltjes moeten worden geregeld. In dit idee wordt geregeld dat studenten onder gecontroleerde condities thuis via de computer deze toets kunnen maken met behulp van zogenaamde online proctoring software. Er zal worden onderzocht welke software het meest geschikt is (Respondus Monitor, ProcWise) en in welke mate het geschikt zou zijn voor verdere inzet op de VU. Met dergelijke software hebben andere Universiteiten al enige ervaring, maar de VU nog niet.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl