Plannen onderwijskeuring: einde aan de angstcultuur
05 okt 2015


Zes hogescholen en zes universiteiten mogen van minister Bussemaker de komende jaren een instellingsaccreditatie aanvragen. Ze zijn daarmee verlost van opleidingskeuringen door buitenstaanders.

Deze onderwijsinstellingen moeten aantonen dat ze zelf de vinger aan de pols van hun onderwijs houden. Ze krijgen dan jarenlang geen keurmeesters meer op bezoek. In 2017 mag de eerste groep (drie universiteiten, drie hogescholen) aan dit experiment beginnen. Een jaar later volgen opnieuw zes instellingen. Hiermee breekt minister Bussemaker met eerder beleid; ze wil onderwijsinstellingen meer vertrouwen geven en de cultuur van angst doorbreken. Lees meer via onderstaande link.

Uit: OnderwijsInnovatie OU – nummer 3, september 2015 (pagina 16)

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl