Echt het gesprek aan over leren
12 okt 2016


Lector Sustainable PBL Concepts in Higher Education Gerry Geitz onderzoekt op Stenden “aan welke knoppen je kunt draaien” om studenten beter te laten leren. “We denken dat we heel veel feedback geven, maar vaak is het eenrichtingsverkeer. Het gesprek wordt niet echt gevoerd.”

Begin dit jaar verdedigde Geitz haar promotie aan de Open Universiteit. Geitz deed onderzoek naar hoe studenten zo ver te krijgen zijn dat ze de  intentie hebben de leerstof echt te doorgronden. Een belangrijke voorwaarde voor dit ‘deep-learning’ is duurzame feedback, wat zoveel betekent dat studenten de vaardigheid ontwikkelen om zelf actief op zoek te gaan naar kritische reflectie op hun werk. | ScienceGuide – 12 oktober 2016

Lees het volledige arikel op ScienceGuide.nl

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl