Meer aandacht voor onderwijskwaliteit
12 okt 2016


“Zo zijn Nederlanders een beetje, suggesties in een NVAO-rapport dat iets misschien iets beter kan worden meteen gelezen als: ‘dus nu is het niet goed’. Daar wilden wij vanaf.” Voorzitter van de NVAO, Anne Flierman licht het nieuwe accreditatiekader toe waar meer aandacht is gekomen voor verbetering.

Onlangs is er een nieuw accreditatiekader voor het hoger onderwijs naar de Tweede Kamer gestuurd. Volgens de voorzitter van de NVAO, Anne Flierman kan met dit nieuwe kader de altijd al beoogde vermindering van de lastendruk nu ook daadwerkelijk gerealiseerd worden. Daarnaast kijkt Flierman uit naar de nieuwe ronde van de instellingstoets kwaliteitszorg (ITK). Want nu moet volgens hem ook daadwerkelijk blijken dat er een kwaliteitscultuur binnen de instelling is waarbij men zelf de problemen onderkent en waar nodig aanpakt. | ScienceGuide – 12 oktober 2016

Lees het volledige artikel op ScienceGuide.nl

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl