Tijd voor diversiteit
19 okt 2016

inclusion

 

De doorstroom van vwo naar WO blijft achter onder studenten met een niet-westerse achtergrond en de universiteit blijkt voor hen geen verwelkomende omgeving. Zo stellen zowel Maurice Crul op het VSNU Onderwijsfestival als Gloria Wekker bij de presentatie van het rapport ‘Let’s do Diversity!’

Vorige week presenteerde de commissie Diversiteit van de Universiteit van Amsterdam haar rapport met bevindingen en aanbevelingen. Ook op het Onderwijsfestival van de VSNU waren diversiteit en inclusiviteit prominente thema’s bij verschillende debatten en in de afsluitende presentatie. Diversiteit en inclusiviteit lijken nu ook in het WO serieus op de agenda te zijn gezet. ScienceGuide vat de meest opvallende conclusies samen. | ScienceGuide – 19 oktober 2016

Lees het volledige arikel op ScienceGuide.nl

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl