Studierendement; Nominaal is Normaal; Bindend Studieadvies; Compensatoir Toetsen; Herkansingen
12 mei 2017
Peter Kerkhof

Peter KerkhofPeter Kerkhof

 

Contactgegevens

Naam en voorletters:   Kerkhof, P.
Functie:   Hoogleraar
Afdeling, Faculteit:   Communicatiewetenschap, FSW
Email   p.kerkhof@vu.nl
SKO / LOL:   LOL-project
Project opgezet voor:   Faculteit der Sociale Wetenschappen

 

Onderwerp

Studierendement; Nominaal is Normaal; Bindend Studieadvies; Compensatoir Toetsen; Herkansingen

In dit project is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen aan de VU een systeem in te voeren zoals dat binnen de Erasmus Universiteit gehanteerd wordt, nl. Nominaal=Normaal (N=N). N=N systeem kent verschillende varianten maar bestaat uit vier elementen: een bindend studieadvies van 60 EC in het eerste jaar, compensatoir toetsen, de reductie van het aantal herkansingen en blokonderwijs. Voor- en nadelen zijn geïnventariseerd en zijn voorgelegd aan verschillende betrokkenen binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl