Doorstroom minor voor HBO fysiotherapie naar WO Master Musculosketal Physiotherapy Sciences
12 sep 2017


Han Houdijk

Han HoudijkHan Houdijk

 

Contactgegevens

Naam en voorletters:   H. Houdijk
Functie:   UHD
Afdeling, Faculteit:   FGB, bewegingswetenschappen
Email   h.houdijk@vu.nl
SKO / LOL:   SKO-project
Project opgezet voor:   Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen

 

Onderwerp

Doorstroom minor voor HBO fysiotherapie naar WO Master Musculosketal Physiotherapy Sciences

Na een HBO fysiotherapie opleiding kunnen studenten doorstromen in de wetenschappelijke master “Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (MPS)” van de afdeling bewegingswetenschappen (BW). Ze dienen hiervoor echter eerst een 30 ECTS premaster programma te volgen. In dit project ontwikkelde ik een doorstroomminor waardoor studenten fysiotherapie drempelloos kunnen instromen in de master MPS. Met deze doorstroomminor kunnen fysiotherapiestudenten al tijdens hun HBO programma het premastertraject volgen in hun minor ruimte. Dit levert studenten tijdswinst en kostenbesparing op, de HBO opleiding kan de minor opnemen in hun talentprogramma, en BW kan op deze manier talentvolle studenten ontdekken, werven en goed voorbereiden op het masterprogramma.
De doorstroomminor is inmiddels geïmplementeerd bij het Instituut voor Bewegingsstudies van de HU, en het internationale fysiotherapie programma van de HvA. Momenteel wordt implementatie bij andere HBO opleidingen onderzocht.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl