Trynke, gefeliciteerd met de KnowVU Award!
01 dec 2017


Op 30 november 2017 veroverde Trynke Hoekstra (UD Beta) de najaarseditie van de KnowVU Award 2017 met haar onderwijsidee ‘Uit de bubbel‘. Het voorstel van Trynke is om studenten Gezondheidswetenschappen te laten samenwerken met MBO zorg studenten, zodat zij van elkaar leren hoe zij binnen hun eigen gebied bijdragen aan de maatschappij en elkaars ‘taal’ leren spreken. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van het Academisch burgerschap bij de studenten en slaat een brug tussen de verschillende niveau’s binnen zorgsector.

De jury, bestaande uit Lothar Kuijper (UHD en KnowVU ambassadeur Beta), Eva de Jong (StudenTalent 2017) en Thea van Lankveld (docentopleider LEARN! Academy), vond het onderwijsidee van Trynke “mooi aansluiten op de kernwaarden van de VU, een innovatieve reflectiemethode en goed vertaalbaar naar andere disciplines”.

Het gewonnen prijzengeld van €5000,- wil Trynke inzetten voor de tijd en menskracht die nodig is om haar onderwijsidee in praktijk te brengen.

 

Pitchronde KnowVU Award & GrassRoots

De Pitchronde was de finale voor de vijf genomineerden voor de KnowVU Award. Zij kregen ieder 5 minuten de tijd om hun onderwijsidee te pitchen voor de jury en voor het aanwezige publiek.

Als voorprogramma van de Pitchronde presenteren de prijswinnaars van eerdere edities van de KnowVU Award en de GrassRoots wat ze bereikt hebben met hun gewonnen stimuleringsprijzen.

  • Loek van der Kallen (Beta, winnaar KnowVU Award najaar 2016) is in zijn project de interactieve beroepsperspectievenkaart verder gekomen in het ontwikkelen van een online vragenlijst om mooie doorstroommodellen van studenten Gezondheid en Leven richting toekomstige studies en beroep.
  • Mathijs Bergman (Beta) heeft met zijn GrassRootsprijs de studentwaardering en slagingspercentages van zijn cursus sterk verbeterd door het incorporeren van digitale oefentoetsen en gaming.
  • Martijn Naaijer (FGL) heeft theologiestudenten daadwerkelijk getraind in datamining en R om hebreeuwse teksten te analyseren. Hij heeft vooral ook buiten de VU erkenning gekregen voor zijn werk via de Grassrootsprijs.
  • Maikel Wijtmans en Albert Kooistra (Beta) hebben studenten in de collegezaal in 3D molecuulstructuren laten onderzoeken middels Virtual Reality. Hun innovatie wordt nu onderdeel van het facultaire beleid voor onderwijsinnovatie.

 

Tijdens het juryberaad voor de KnowVU Award presenteerden de GrassRootswinnaars van deze najaarsronde hun winnende ICT projecten.

  • Docenten Eelco Ruijter en Stefan Dekker van de Bètafaculteit hebben de Grassroots stimuleringspremie ontvangen van de Adviesraad ICT en Onderwijs om het bachelorvak Structuur & (Re)activiteit (S&R) te gaan schoeien op een flipped-classroom concept. Zij hebben een mooi uitgewerkt voorstel dat voortbouwt op de eerdere positieve ervaringen van de faculteit.
  • Docent Mahmood Shafeie Zargar van SBE heeft de GrassRoots stimuleringspremie ontvangen voor het project Quick Secure Digital Quiz Deployment with Safe Exam Browser. In zijn project wil Mahmood gaan experimenteren met een secure exam browser die door de docent zelf op een heel eenvoudige manier kan worden ingesteld zodat toetsing veel flexibeler tijdens practica kan worden ingezet.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl