VU Onderwijslaureaten
09 mrt 2018


Als netwerk van (en voor) docenten vindt KnowVU het belangrijk dat onderwijs de aandacht krijgt die zij verdient. Daar hoort ook bij dat winnaars van onderwijsprijzen, topdocenten, minstens zoveel voetlicht krijgen als andere universitaire laureaten.

In samenwerking met de dienst Student- en Onderwijszaken VU (SOZ) en op initiatief van DocenTalent 2016 Sjirk Zijlstra, zijn we daarom een community van onderwijslaureaten gestart. Tijdens de eerste bijeenkomst van deze community in oktober 2017 ontstonden direct een aantal mooie ideeën en projectgroepjes die deze ideeën in de praktijk te brengen. Onderstaande ideeën zijn inmiddels gerealiseerd.


VU Laureaten herkenbaar binnen KnowVU
Onderwijslaureaten die lid zijn van KnowVU kunnen via hun KnowVU profiel zichtbaar maken dat zij onderwijsprijzen hebben gewonnen en welke onderwijsprijzen precies. Via icoontjes en filters naast de zoekbalk kan worden opgezocht welke topdocenten iedere faculteit ‘in huis’ heeft.


Instagramcampagne #VUfaces
Naast de herkenbaarheid van onderwijslaureaten binnen het KnowVU-ledenbestand, worden de topdocenten ook buiten de VU in het zonnetje gezet via de social media campagne #VUfaces op het officiële Instagramkanaal van de VU, vuamsterdam:

 

VU Onderwijscafé
Zowel de onderwijslaureaten als ook andere gremia binnen de VU, hadden de wens om een fysieke plek op de VU Campus te creëren waar het onderwijs centraal staat. In februari 2018 opende het VU Onderwijscafé haar deuren. Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Een impressie van de opening:

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl