Operation Escape Room
12 apr 2018
Avatar

Anne de la CroixInzending KnowVU Award 2018 – voorjaar

Door: Anne de la Croix (LEARN! Academy) and Ralf Krage (VUmc)

Escape rooms zijn enorm populair. Groepen mensen laten zich vrijwillig opsluiten in een ruimte, waarin ze gezamenlijk oplossingen op raadsels en puzzels moeten vinden om zichzelf vrij te spelen. Of een groep succesvol is, is makkelijk te meten: ze komen snel, langzaam, of niet uit de kamer.

Meer weten over het gedrag van mensen in een escape room en over de manier waarom teams daar samenwerken, kan informatief zijn voor de medische beroepspraktijk. Goede samenwerking tussen medische professionals in de operatiekamer is immers van essentieel belang voor patiëntveiligheid.

In het SIM-lab van het VUmc wordt simulatie-onderwijs aangeboden waarin de focus ligt op het (multidisciplinair) trainen van teams studenten en medische professionals in opleiding. Om dit onderwijs te optimaliseren, willen we ons in dit project laten inspireren door Escape Rooms, het gedrag van mensen in die rooms, en de manier waarop raadsels in de escape rooms zijn ontworpen. Hiervoor is begonnen aan een samenwerking met een Amsterdamse Escape Room.

Het project dat hier wordt voorgesteld is een oriënterend onderzoek naar teams in Escape Rooms dat antwoord geeft op de volgende vragen:
1. Zijn er bepaalde communicatiepatronen te zijn bij succesvolle teams in escape rooms?
2. Zijn er overeenkomsten tussen de gedragingen van succesvolle teams in escape rooms en de geadviseerde ‘Non technical skills’ voor medisch personeel?

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl