Rebuilding Education
12 apr 2018
Avatar

Jorim TielbeekInzending KnowVU Award 2018 – voorjaar

Door: Jorim Tielbeek (VUmc)

In het begin van het academisch jaar 2018-2019 verzorgen neurowetenschapper Jorim Tielbeek en  onderwijshervormer Bertram Loth het vak ‘Rebuilding Education’ voor het Honours programma van de VU. Dit multidisciplinaire vak richt zich op hoe je vanuit verschillende wetenschappelijk perspectieven ‘leren’ kan benaderen en vanuit daar onderwijs kan herontwerpen. De studenten zullen ter afsluiting van het vak de opgedane inzichten omzetten in concrete onderwijsinnovatieprojecten binnen de VU.

Het doel van het vak is dat zowel de deelnemers als de studenten uit de onderwijsinnovatieprojecten zich meer betrokken voelen bij hun eigen onderwijs en meer mogelijkheid krijgen om transformatief te leren. Naast de revolutionaire inhoud van het vak is de cursus ook revolutionair op zichzelf, omdat het nieuwe werk- en toetsvormen introduceert die reeds succesvol zijn binnen andere takken van het onderwijs.

De vormgeving van het vak wordt uiteindelijk uitgewerkt in een cursusformat met instructies voor werk- en toetsvormen dat gratis toegankelijk word voor alle docenten binnen de VU. Zo kunnen docenten van alle faculteiten het format inzetten voor de vormgeving van hun eigen cursussen.

Het prijzengeld gaan we inzetten om het format uit te werken, te evalueren en te publiceren. Rebuilding Education wordt herhaaldelijk aangeboden binnen het Honours programma wat de mogelijkheid geeft het format te blijven evalueren en aan te scherpen.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl