Gevolgen van de nieuwe privacywet voor het onderwijs
11 jun 2018


Moet een student altijd toestemming geven voor het gebruik van zijn persoonsgegevens? Mogen persoonsgegevens worden doorgegeven aan andere organisaties? Welke privacy-rechten heeft een student? Wat is een datalek en wat moet ik doen als mij dit overkomt?

Deze en andere vragen stonden centraal tijdens het Onderwijscafé ‘Privacy en gegevensbescherming voor docenten’.

Petra Tolen en Tom Paffen – privacy-juristen van Bestuurszaken van de VU – zetten tijdens hun inspiratiesessie uiteen wat de belangrijkste verplichtingen zijn onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en wat dit voor docenten in de praktijk betekent. Bekijk hier hun presentatie.

Zie ook de ‘Handleiding Algemene Verordening Gegevensbescherming’ van de Rijksoverheid als naslagwerk.

Op het serviceplein van VUnet is ook de nodige informatie te vinden over Privacy en Informatiebeveiliging. Deze informatie zal gedurende het jaar verder worden uitgebreid.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl