Afsluiting Professionaliseringstraject onderwijs juniordocenten Bèta
29 jun 2018
Lothar Kuijper

Lothar KuijperGisteren rondden een aantal juniordocenten het speciaal voor hen ontwikkelde professionaliseringstraject af (in de volksmond PTO). Ik mag overigens “juniordocenten” zeggen, want het schijnt ook een beetje een geuzennaam te zijn. Juniordocenten krijgen een aanstelling voor vier jaar en het is een verantwoordelijke keuze van de Vrije Universiteit om ervoor te zorgen dat ze zich in die vier jaar professioneel kunnen ontwikkelen ter verbetering van hun employability nadat deze periode afloopt. Omdat ik me daar destijds als leidinggevende van juniordocenten hard voor heb gemaakt, voel ik me ook een beetje geestelijke vader van het PTO. Mijn collega Maiza Campos Ponce heeft het op een hoger plan gebracht in samenwerking met collega’s van Learn Academy. Ze hebben allen hun projecten aan een enthousiast publiek gepresenteerd en ik was diep onder de indruk. Wat een inspiratie, wat een gedegen visies op onderwijs en wat een mooie projecten, die nooit zo goed van de grond zouden zijn gekomen als geen juniordocent er de tanden in had gezet. Gefeliciteerd Kas Houthuijs, Rolinka Schippers PhD, Nienke Stumpel, Lisanne Möller en (gisteren afwezig) Babette Oosten! Super goed gedaan!

 

Foto: vlnr. Kas Houthuijs (juniordocent Bèta), Maiza Campos Ponce (UD Bèta), Rolinka Schippers (juniordocent Bèta), Marieke Parijs (LEARN! Academy), Nienke Stumpel (juniordocent Bèta), Lisanne Möller (juniordocent Bèta) en Thea van Lankveld (LEARN! Academy).

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl