Best practice serious gaming: winnaar KnowVU Award behaalt mooi resultaat
29 jun 2018

In het voorjaar van 2017 won docent Bewegingswetenschappen Knoek van Soest een KnowVU Award voor zijn onderwijsidee Stimulering van studentactiviteit door oefenmateriaal in te richten als een computerspel. Het stimuleringsfonds van €5000,- werd ingezet om student-assistent Nina van Mastrigt mee aan te stellen, die het project verder heeft ontwikkeld aan de hand van research en bezoeken aan andere onderwijsinstellingen. De serious game die Knoek en Nina hebben geïmplementeerd in het vak Biomechanics, om studenten te helpen bij het oefenen van hun rekenvaardigheden in Matlab.

Een jaar na het winnen van de KnowVU Award rapporteerden Knoek en Nina hun bevindingen terug tijdens de Pitchronde van de KnowVU Award voorjaar 2018: Gamification of skill acquisition in classical mechanics. Ze waren positief verrast door het grote  effect van hun serious game op de studieresultaten van de studenten.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl