Activeer studenten met video-opdrachten
10 sep 2018
Erik Boon

Erik BoonIn het onderwijs worden in toenemende mate kennisclips en andere vormen van video ingezet. Veelal is het video die door docenten wordt gemaakt en door studenten moet worden bekeken. Maar wat zou er gebeuren als je het omdraait en niet de docent, maar de studenten zelf videoclips opnemen als opdracht binnen een vak? Welke leereffecten bereik je met een video-opdracht sneller dan met een schrijfopdracht of MC toets?

Tijdens het VU Onderwijscafé van 10 september 2018 lieten Hester Morssink (LEARN! Academy),  Erik Boon en Ben Wolters (AVC) zien welke toepassingsmogelijkheden er zijn om studenten actief aan de slag te laten gaan met hun lesstof, middels video-opdrachten. Daarnaast gaven zij praktische tips voor uitvoering, begeleiding en ondersteuning.

Bekijk de presentatieslides

Bekijk de opname van de bijeenkomst ( inloggen met VUnetId).

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl