Team-Based Learning
27 sep 2018
Denise van Diermen

Denise van DiermenIedere docent die wel eens een werkgroep heeft begeleid weet dat de mate van inzet, voorbereiding en samenwerking binnen de groep studenten niet altijd gelijk verdeeld is. Hoe stimuleer je als docent echte samenwerking binnen de werkgroep? En dat ook de studenten die verlegen zijn voldoende hun bijdrage kunnen leveren? Hoe kun je die samenwerking meenemen in de toetsing?

Team-Based Learning is een onderwijstechniek die maakt dat studenten weten dat ze elkaar nodig hebben om tot een resultaat te komen. Het stimuleert samenwerking tussen studenten en maakt dat ze echt voorbereid naar de werkgroep moeten komen.

Tijdens het KnowVU seminar Team-Based Learning vertelden docenten over hun ervaringen met deze methode.

Bekijk hier de presentaties van de sprekers:

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl