ePortfolio
16 nov 2018


Winnaars GrassRoots 2018 – najaar:

Ilana Pruis (Bèta) met haar idee voor het EPortfolio

Studie- en loopbaanbegeleiding met een persoonlijk ePortfolio Feedback krijgen en beter worden. Dat is wat een student wil als hij of zij een presentatie, verslag, artikel of een dergelijk geschreven werk inlevert bij de docent. Als docent wil je efficiënt en doelgericht feedback geven om aan dit streven van persoonlijke ontwikkeling te voldoen. Om dit optimaal te faciliteren willen wij het ePortfolio van Canvas als onderwijsidee aandragen. Studenten verzamelen enerzijds in dit ePortfolio al het geschreven werk met bijbehorende feedback (geïntegreerd in Canvas met TurnitIn). Anderzijds wordt er een pagina gemaakt in het ePortfolio waarin de student reflectie invoegt op het geleverde werk aan de hand van een aangedragen reflectieopdracht. Als uitgangspunt wordt de Studie- en Loopbaanbegeleiding met de bijbehorende tutorbijeenkomsten binnen het eerste jaar van de bacheloropleiding Gezondheid en Leven als basis gebruikt waarbinnen dit idee wordt uitgewerkt. Zo faciliteer je frequente evaluatie, voorkom je overbodig herhalen van feedback en wordt een praktisch en handzame tool binnen Canvas ingezet. Dit project kan verder worden uitgebreid naar andere bacheloropleidingen en is in principe breed toepasbaar op verschillende faculteiten.

Hieronder kunt u de gepresenteerde poster vinden over ePortfolio:
Grassroots poster Pruis en Rabbani 2018

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl