LabBuddy
16 nov 2018


Winnaars GrassRoots 2018 – najaar:

Oscar van Linden  (Bèta) met zijn idee voor een online leerplatform; LabBuddy

 

Practica zijn erg belangrijk voor opleidingen binnen het bèta domein. Hierin worden praktische laboratorium- en computervaardigheden bijgebracht die nodig zijn om studenten voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Het succes van een practicum valt of staat met de mate waarin studenten de experimenten voorbereiden én de mate waarin de studenten de materie begrijpen. Dit wordt nog crucialer als studenten in een practicum meewerken aan bestaande uitdagende onderzoeksprojecten.

Het blijkt vaak lastig te toetsen of studenten zich goed hebben voorbereid op het experiment. Tot op heden was het tijdtechnisch niet mogelijk om van iedere student de voorbereiding individueel te controleren. Dit verandert echter met de ontwikkeling van het online leerplatform LabBuddy.

Met LabBuddy ontwerpen studenten individueel online hun eigen experiment. Door middel van uitgebreide feedback verwerkt in de software zal de student zijn/haar eigen ontwerp moeten aanpassen, totdat het juiste experiment ontwerp bereikt is. Daarnaast zal de student vragen moeten beantwoorden teneinde een beter begrip van het experiment te krijgen.

Het tweedejaars organisch-chemisch synthese practicum is een belangrijk practicum in de bacheloropleiding Farmaceutische Wetenschappen en bevat in de laatste week een onderzoeksdeel, waarin studenten meedoen aan een door de EU gesponsord onderzoeksproject. Wij willen juist daarom in dit deel van het practicum een pilot met LabBuddy uitvoeren.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl