Winnaars KnowVU Award & GrassRoots 2018 – najaar, gefeliciteerd!
23 nov 2018
Alexandra Yeung

Alexandra Yeung 

KnowVU Award 2018 – najaar

Op 22 november 2018 heeft Gusta Tavecchio (SOZ, LEARN!) de Pitchronde van de KnowVU Award 2018 – najaar gewonnen, met het idee een aansluitingsprogramma, “Better Prepared 2.0 Digital Storytelling“, wat gericht is op startende ondervertegenwoordigde studenten met als doel het verbeteren van een succesvolle in- en doorstroom op de universiteit.

Studenten gaan op basis van hun eigen leerbehoefte met betrekking tot studieloopbaanbegeleiding, een zelfonderzoek starten in een online academic community. Niet alleen Better Prepared studenten nemen deel, ook studenten van UCLA/NSC (US). Deze studenten hebben hun afkomst overeenkomstig en nemen allen deel in dit soort ‘brugprogramma’s.’

De reikwijdte van de onderwijsvernieuwing is vak-, opleiding en faculteit overstijgend omdat het is gericht op academische vorming en studieloopbaanbegeleiding (zelfkennis, zelfmanagement en empathie).

Tavecchio verheugt zich erop het idee uit te rollen. KnowVU ondersteunt haar hier graag bij!

De publieksprijs is deze ronde naar Pieter Vroon (FEW) gegaan, met zijn idee drones in te zetten voor het maken van 3D modellen van veldwerkgebieden.

Docenten van de VU, VUmc of ACTA konden tot en met uiterlijk vrijdag 9 november 2018 hun onderwijsideeën indienen om kans te maken op een stimuleringsfonds van €1000,- of van €5000,-. Geselecteerde kandidaten voor de KnowVU Award kregen de mogelijkheid om hun idee toe te lichten tijdens de Pitchronde op 22 november 2018. De kandidaten werden geselecteerd door de jury.

 

GrassRoots 2018 – najaar

Voor de GrassRoots zijn bij deze najaarsronde twee kandidaten geselecteerd:

  • Oscar van Linden  (Bèta) met zijn idee voor een online leerplatform; LabBuddy.
  • Ilana Pruis (Bèta) met haar idee voor het EPortfolio.

Deze kandidaten kregen direct hun GrassRootsbeurs toegekend. De GrassRootswinnaars presenteerden hun winnende ICT-project ook op de dag van de Pitchronde.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl