Toegankelijkheid en doorzoekbaarheid van videomaterialen
16 apr 2019
Erik Boon

Erik BoonMaandag 18 februari hebben Erik Boon en Rogier van Blaak de resultaten laten zien en verteld over hun doorontwikkeling over het onderwerp: De VU is een inclusieve universiteit. Op 26 januari 2018 ondertekende Guus Schreiber, decaan Betawetenschappen, namens de VU een intentieverklaring waarin afspraken zijn opgenomen voor betere toegankelijkheid van o.a. leermaterialen.

Om daar concrete invulling aan te geven zijn avc, bibliotheek en SOZ een verkenning gestart naar de mogelijkheden om videomateriaal in algemene zin toegankelijker te maken. Effect hiervan is dat het materiaal nu sneller te doorzoeken is en de inhoud beter te volgen is voor mensen met een auditieve functiebeperking of anderstaligen.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl