Slimmer werken met de Google Chrome-Browser
01 nov 2019
Rob van Leeuwen

Rob van LeeuwenVeel mensen gebruiken de Google Chrome-browser, maar weinig ook de extra’s die Chrome te bieden heeft. Daarom een onderwijscafé boordevol tips en tricks om effectiever te werken met Google Chrome.

Het was een interessante bijeenkomst waar Rob van Leeuwen en Silvester Draaier meer inzicht gaven in de gemakken van extensies.
Een extensie is een uitbreiding van de browser. Er wordt een extra optie toegevoegd. Google bouwt de basis van Chrome, maar staat toe dat andere ontwikkelaars er dingen aan toevoegen die voor veel mensen nuttig zijn. Deze extra’s worden niet automatisch toegevoegd, maar moet de gebruiker zelf doen.

Een mooi voorbeeld van een extensie is de extensie van de UBVU. Deze extensie laat in een opslag zien of de artikelen op de betreffende website ook in de bibliotheek van de VU te vinden zijn. Super handig!

Andere voorbeelden van een extensie zijn Ad Blocker PRO, Annotate PRO of Lastpass.

Wil je meer weten? Bekijk dan de slides!

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl