Sociale veiligheid in het onderwijs – hoe bereik je die en waar ga je heen met vragen?
07 feb 2020
Avatar

Laura Van VlietMaandag 3 februari vond er een informatief onderwijscafé plaats over de sociale veiligheid in het universitaire onderwijs. Rob pel, regiehouder sociale veiligheid voor de VU ging in op de Sociale onveiligheid bij de opleidingen van de VU, de soms denigrerende toon van cursusevaluaties en de positie van de vrouwelijke docent in het onderwijs. Hierbij ging Rob Pel het gesprek aan met de aanwezigen over wat te doen in een situatie waarin een docent zich onveilig voelt.

Studenten aansturen en richtlijnen opstellen wat voor soort gedrag geaccepteerd wordt kan een hulpmiddel zijn om zo de veiligheid in het onderwijs te waarborgen, maar ook op de hoogte zijn waar je als docent heen kan met vervelende ervaringen en vragen is belangrijk.

Naast de uitleg en tips over sociale veiligheid in het onderwijs, biedt Rob Pel in samenwerking met Rosanne van Kampen workshops aan, laagdrempelige hulp en hebben een expert team paraat (van juristen tot psychologen).

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl