Onderwijscafé 2 maart: Open leermaterialen – laat ze voor je werken!
04 mrt 2020
Avatar

Laura Van VlietMaandag 2 maart gaf Sylvia Moes (Innovation Manager Education Support) een praktische sessie over het gebruik van open leermaterialen. Recent heeft de VU Universiteitsbibliotheek een bijdrage geleverd aan de totstandkoming van een open online textbook. Dit resultaat is een van de vele mogelijkheden die het team onderwijsinnovatie & -ondersteuning van de VU Universiteitsbibliotheek kan leveren op het gebied van open leermaterialen.

Open leermaterialen zijn vrij beschikbare leermaterialen, zonder kosten en toegankelijk voor iedereen. De gebruiker heeft rechten onder voorwaarden. De vijf rechten zijn: behouden, gebruik, bewerken, combineren en verspreiden onder de voorwaarde dat er een licentie (creative commons) verleend moet worden.

Sylvia Moes gaf een overzicht van de mogelijkheden en achtergronden die er aan de VU zijn voor het toegankelijk maken van open  leermaterialen. Ook werd er verteld waarom open leermaterialen een toegevoegde waarde kunnen zijn en wat de motivatie is voor het hergebruik.

Geef een reactie

Geef een reactie


Contact

knowvu@vu.nl