Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bijeenkomst Diversiteit: Oogkleppen af; zicht krijgen op het ervaren curriculum – KnowVU & LEARN! Academy

oktober 4 @ 14:30 - 17:00

Op donderdag 4 oktober organiseert KnowVU in samenwerking met LEARN! Academy een bijeenkomst uit de serie Diversiteit in het onderwijs

Oogkleppen af; zicht krijgen op het ervaren curriculum

Docenten zetten het onderwijs vaak met de beste bedoelingen en grootste zorgvuldigheid in elkaar. Toch ervaren studenten het soms als weinig inclusief; wanneer er voorbeelden worden gegeven die eenzijdig of stigmatiserend zijn, wanneer er vervelende opmerkingen worden gemaakt en niemand iets durft te zeggen, of wanneer studenten zich maar op één deel van hun identiteit aangesproken voelen. Soms voelen studenten zich niet gerepresenteerd in het literatuuraanbod, of ervaren onbegrip voor hun persoonlijke situatie. Het is daarom goed om als docent met studenten de dialoog aan te gaan en zicht te krijgen op hoe het curriculum ervaren wordt.

Wat hebben studenten en docenten nodig om dit gesprek aan te gaan? Wat kunnen daarbij drempels en hindernissen zijn en hoe kunnen die worden genomen? Deze vragen zullen centraal staan op deze middag. Het doel van de middag is om samen met docenten én studenten te onderzoeken wat er voor nodig is om de dialoog over het ervaren curriculum op gang te brengen en te houden. Deze middag is bedoeld voor docenten, opleidingscoördinatoren en -directeuren, beleidsmedewerkers onderwijs én studenten, die interesse hebben in diversiteit in het onderwijs.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

 

Gegevens

Datum:
oktober 4
Tijd:
14:30 - 17:00

Locatie

Aurora
De Boelelaan 1105
Amsterdam, 1081 HV Nederland

Organisator

KnowVU
Telefoon:
0205983561
E-mail:
knowvu@vu.nl
Website:
knowvu.nl

Contact

knowvu@vu.nl