Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Community Service Learning (CSL) bijeenkomst

juni 21 @ 18:00 - 20:30

We informeren u graag over het volgende. Op 21 juni vindt de volgende Community Service Learning (CSL) bijeenkomst plaats in het Tuinstadhuis in Nieuw-West (start 18:00) met als overkoepelend thema eenzaamheid. Deze bijeenkomst is een vervolg op de vorige CSL “Meet & Match” bijeenkomst van 30 januari j.l., toen vier thema’s zijn opgehaald. Eenzaamheid was daar één van. Inmiddels is een Alliantie Eenzaamheid opgericht, waarvan de VU één van de participanten is.

Eenzaamheid is een groeiend probleem in Amsterdam. Mensen van alle leeftijden voelen zich eenzaam. In Nieuw-West komt ernstige eenzaamheid vaker voor dan gemiddeld in Amsterdam. Het percentage van ernstig eenzame volwassenen ligt in Nieuw West op 16 %. Dat heeft te maken met de sociaaleconomische status van mensen. Laagopgeleide inwoners met een laag inkomen zijn vaker eenzaam.

In het kader van de stedelijke aanpak eenzaamheid zijn in 2017 diverse experimenten uitgevoerd. Er is een Amsterdams Netwerk van samenwerkende organisaties, belanghebbenden en aandeelhouders opgericht. Partijen werken samen en leren van elkaars ervaringen en wordt er een gezamenlijke Eenzaamheidsaanpak ontwikkeld. De aanpak verbindt de wetenschap, beleid en de praktijk en zowel private als publieke partners in het onderwijs, de wetenschap, zorg, welzijn, sport, openbare ruimte, armoedebestrijding enz. Op deze manier kan het verschil worden gemaakt voor eenzame Amsterdammers én komen we te weten hoe we duurzaam en effectief kunnen zijn op het gebied van eenzaamheid.

Graag nodigen we u uit om op 21 juni bij de thema-avond aanwezig te zijn, waarop wij ons specifiek, maar niet uitsluitend zullen bezighouden met dit thema. Immers andere thema’s, zoals armoede, digitale inclusie, ouderdom raken deze bredere thematiek. Op deze avond nodigen we buurtpartners, maatschappelijke organisaties, plaatselijke bestuurders en VU- betrokkenen uit.

Uiteindelijk is het de bedoeling eenzaamheid en andere thema’s te verankeren in de opleidingen als onderdeel van Community Service Learning.

We zouden uw aanwezigheid op de avond zeer op prijs stellen. Indien u andere mogelijk geïnteresseerden kent binnen uw faculteit of in andere disciplinaire verbanden, dan willen we u verzoeken hen op deze bijeenkomst te attenderen.

 

Meer informatie over de inhoud van de avond zal spoedig volgen. Voor nu willen we u vriendelijk verzoeken om bij interesse de datum vrij te houden.

Locatie: Tuinstadhuis, Plein 40-45 nr 1, Amsterdam Nieuw-West, start: 18.00 uur

Indien u vragen/opmerkingen voor ons heeft, kunt u mailen naar: communityservice@vu.nl

 

 

Gegevens

Datum:
juni 21
Tijd:
18:00 - 20:30

Contact

knowvu@vu.nl