Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

HGZO-congres 2018 – ICT: wat doen we ermee?

maart 22 - maart 23

Banner HGZO Congres 2018

Speelt ICT een belangrijke rol in je onderwijs? Dan wil je het 18e HGZO-congres niet missen!

Donderdag 22 en vrijdag 23 maart 2018
Hotel- en congrescentrum De Werelt in Lunteren

Langzaam maar zeker is ICT een steeds groter deel gaan uitmaken van het zorgonderwijs. Als docent heb je een rijke variatie aan digitale werkvormen tot je beschikking en kun je toetsing in grote mate automatiseren. Studenten hebben (te?) veel digitale informatiebronnen tot hun beschikking. Kortom, ICT biedt veel kansen om het zorgonderwijs te verrijken of verbeteren, maar roept ook de nodige vragen op.

  • Wat kun je met blended learning bereiken? Hoe mix je de juiste match?
  • Hoe maak je de juiste keuze uit het grote aanbod aan digitale tools voor toetsing?
  • Welke ontwikkelingen blijven en welke zijn een hype?
  • Hoe help je studenten om informatie op de juiste waarde te schatten?
  • Hoe bereid je studenten voor op digitalisering van de zorg?
  • Heeft Virtual Reality een meerwaarde voor zorgonderwijs?

In twee dagen brengen wij je helemaal op de hoogte van de ‘state of the art’ als het gaat om ICT in het zorgonderwijs. Je ontdekt wat andere opleidingen doen met ICT en er zijn diverse demo’s om zelf te testen. En zoals je van ons gewend bent zorgen wij ervoor dat je tijdens het congres niet alleen je kennis actualiseert en verrijkt, maar ook in een (als vanouds) ontspannen sfeer nieuwe en oude bekenden ontmoet en bij kunt praten met vakcollega’s.

Dit jaar hebben we in het kader van BN2020 een samenwerkingsverband met het LOOV (Landelijk overleg opleidingen verpleegkunde). Op de vrijdag hebben we daarom extra workshops, waarin de HBO-V’s hun geleerde lessen over onderwijsvernieuwing met een breed publiek willen delen.

VOOR WIE

Het HGZO-congres is een inspirerend en interessant congres voor docenten, (praktijk)opleiders en andere professionals die werkzaam zijn bij (zorg)opleidingen of bij een opleidingsinstituut verwant aan een ziekenhuis of zorginstelling.
Na het congres heb je veel onderzoeken en theorieën gehoord en inspirerende ideeën opgedaan om jouw onderwijsleersituaties nog beter in te kunnen richten.

Meer over het programma, de sprekers en de kosten.

Contact

knowvu@vu.nl