Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – Activeer studenten met video-opdrachten – AVC & LEARN! Academy

september 10 @ 13:00 - 15:00

In het onderwijs worden in toenemende mate kennisclips en andere vormen van video ingezet. Veelal is het video die door docenten wordt gemaakt en door studenten moet worden bekeken. Maar wat zou er gebeuren als je het omdraait en niet de docent, maar de studenten zelf videoclips opnemen als opdracht binnen een vak? Welke leereffecten bereik je met een video-opdracht sneller dan met een schrijfopdracht of MC toets?

Tijdens het VU Onderwijscafé van 10 september laten Erik Boon (AVC) en Hester Morssink (LEARN! Academy) zien welke toepassingsmogelijkheden er zijn om studenten actief aan de slag te laten gaan met hun lesstof, middels video-opdrachten. Denk mee over hoe jij video-opdrachten zou kunnen inzetten in jouw eigen onderwijs en laat je inspireren door voorbeelden van collega’s.

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur van het VU Onderwijscafé (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen.  Het uur na de inspiratiesessie kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met de tips en materialen die zij tijdens de inspiratiesessie aangereikt hebben gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

Gegevens

Datum:
september 10
Tijd:
13:00 - 15:00

Organisator

KnowVU
Telefoon:
0205983561
E-mail:
knowvu@vu.nl
Website:
knowvu.nl

Contact

knowvu@vu.nl