Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – Gevolgen van de nieuwe privacywet voor het onderwijs – SOZ & BZ

juni 11 @ 12:00 - 13:00

Moet een student altijd toestemming geven voor het gebruik van zijn persoonsgegevens? Mogen persoonsgegevens worden doorgegeven aan andere organisaties? Welke privacy-rechten heeft een student? Wat is een datalek en wat moet ik doen als mij dit overkomt?

Deze en andere vragen staan centraal tijdens het Onderwijscafé ‘Privacy en gegevensbescherming voor docenten’.

Petra Tolen en Tom Paffen – privacy-juristen van Bestuurszaken van de VU – zullen uiteenzetten wat de belangrijkste verplichtingen zijn onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en wat dit voor docenten in de praktijk betekent. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over hoe het beste omgegaan kan worden met bestaande en nieuwe verplichtingen.

Over het VU Onderwijscafé

Per februari 2018 heeft VU een eigen Onderwijscafé. Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 11:00 – 14:00 uur of op donderdag van 14:00 – 17:00 uur, in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Zie hieronder de programmering. Aanmelden hoeft niet, maar wordt in verband met de catering wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

 

 

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Een vast onderdeel van het Onderwijscafé is een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen.  De tijd vóór en na de inspiratiesessie zijn inloopspreekuren voor docenten, het ‘café’-gedeelte. Tijdens het cafégedeelte kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

Gegevens

Datum:
juni 11
Tijd:
12:00 - 13:00

Contact

knowvu@vu.nl