Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – Hergebruik van andermans content in onderwijs, hoe voorkom je problemen?

april 1 @ 13:00 - 15:00

Bij het geven van onderwijs gebruiken we allemaal bronnen van anderen. Teksten, afbeeldingen, video, etc. Soms is dit hergebruik toegestaan, maar soms ook niet. En het is lang niet altijd duidelijk hoe en wanneer je materiaal wel of niet mag gebruiken.

Tijdens deze bijeenkomst gaan we laten zien waar op te letten bij het overnemen van andermans materiaal in je onderwijs. Welke manieren zijn kosteloos en welke kosten de VU uiteindelijk geld? En welke rol kan open leermateriaal hierin spelen?

Tevens zullen we de aankomende website van het ‘Leermiddelen Steunpunt’ van de UB laten zien, waar al deze informatie op verzamelt staat.

 

We willen er graag een interactieve sessie van maken waarbij we ingaan op het onderwijs van de aanwezigen. Daarmee ga je ook met praktische dingen weer weg.

 

Kijk voorafgaande aan de sessie naar een deel van je eigen onderwijs. Waarbij weet je zeker dat je het op dit moment goed doet? Waarbij weet je zeker dat je de regels overtreed? En stel een vraag op over iets dat je niet zeker weet

 

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur van het VU Onderwijscafé (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen. Het uur na de inspiratiesessie kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met de tips en materialen die zij tijdens de inspiratiesessie aangereikt hebben gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

 

Gegevens

Datum:
april 1
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

Library Lab (HG 1B 21)
VU Hoofdgebouw, 1e verdieping, B/E-vleugel
Amsterdam, 1081 HV Nederland

Organisatoren

UBVU
KnowVU

Contact

knowvu@vu.nl