Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – SKO onderzoek

maart 18 @ 13:00 - 15:00

Helaas is de Onderwijscafé sessie van vandaag geannuleerd wegens ziekte van de spreker

 

Let op! Deze Onderwijscafé bijeenkomst vindt plaats in HG 02A16

SKO Onderzoek
In het programma voor de SKO (Senior Kwalificatie Onderwijs) werken docenten aan een project dat bijdraagt aan de onderwijskwaliteit op opleidingsniveau. Dat kan van alles zijn: de ontwikkeling van een nieuwe leerlijn of een feedbacktool, versterking van het toetsbeleid van de opleiding, experimenteren met een nieuwe manier om de junior docenten te ondersteunen, de inzet van kennisclips in het onderwijs. Zo lang het project maar aantoonbaar over onderwijs gaat en cursus overstijgend is.

Sinds het begin van de SKO op de VU in 2013 zijn er rond de 150 van deze projecten uitgevoerd. Binnenkort beginnen er weer zo’n twintig nieuwe deelnemers aan hun SKO-project. Sommige SKO-projecten leveren meer op dan andere. Waar ligt dat aan? Hoe kun je als SKO-er de slaagkans van je project vergroten? Hoe kan de faculteit of de VU SKO-deelnemers daarbij ondersteunen?

Naar deze vragen hebben de opleiders van het SKO-programma onderzoek gedaan. In dit kenniscafé delen we de eerste resultaten van dit onderzoek en nodigen we de aanwezigen uit om mee te denken over de implicaties. Wat zijn goede tips voor beginnende SKO’ers en voor SKO-projecten die al lopen? Of voor projecten die gestrand lijken, maar misschien toch nog (of nu wel) potentie hebben?

Dit kenniscafé is in het bijzonder interessant voor betrokkenen bij SKO-projecten: (oud)SKO-deelnemers,  aankomende SKO-deelnemers, faculteitsbestuurders die nieuwe kandidaten willen voordragen. Maar vanzelfsprekend is elke docent, student, leidinggevende of ondersteuner die geïnteresseerd is in de verbetering van het onderwijs op de VU is van harte uitgenodigd om te komen meedenken.

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur van het VU Onderwijscafé (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen. Het uur na de inspiratiesessie kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met de tips en materialen die zij tijdens de inspiratiesessie aangereikt hebben gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

 

Gegevens

Datum:
maart 18
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

HG 02A16

Organisatoren

LEARN! Academy
KnowVU

Contact

knowvu@vu.nl