Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – Toegankelijkheid en doorzoekbaarheid van videomaterialen

februari 18 @ 13:00 - 15:00

Toegankelijkheid en doorzoekbaarheid van videomaterialen

De VU is een inclusieve universiteit. Op 26 januari 2018 ondertekende Guus Schreiber, decaan Betawetenschappen, namens de VU een intentieverklaring waarin afspraken zijn opgenomen voor betere toegankelijkheid van o.a. leermaterialen.

Om daar concrete invulling aan te geven zijn avc, bibliotheek en SOZ een verkenning gestart naar de mogelijkheden om videomateriaal in algemene zin toegankelijker te maken. Effect hiervan is dat het materiaal nu sneller te doorzoeken is en de inhoud beter te volgen is voor mensen met een auditieve functiebeperking of anderstaligen.

In deze sessie laten Erik Boon en Rogier van Blaak u graag de resultaten zien en vertellen we meer over de doorontwikkeling.

 

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur van het VU Onderwijscafé (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen. Het uur na de inspiratiesessie kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met de tips en materialen die zij tijdens de inspiratiesessie aangereikt hebben gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

 

Gegevens

Datum:
februari 18
Tijd:
13:00 - 15:00

Locatie

Library Lab (HG 1B 21)
VU Hoofdgebouw, 1e verdieping, B/E-vleugel
Amsterdam, 1081 HV Nederland

Organisatoren

AVC
KnowVU

Contact

knowvu@vu.nl