Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

VU Onderwijscafé – Workshop Toegang tot Leermaterialen – UBVU

juli 16 @ 13:00 - 15:30

Workshop Toegang tot Leermaterialen

De toegang tot leermaterialen? Wat is er mogelijk om ingekochte content en open content in het onderwijs te integreren?

We willen studenten het liefst op eenvoudige wijze toegang verlenen tot leermaterialen die zij nodig hebben om onderwijsactiviteiten met kwaliteit uit te voeren. Hiervoor is het noodzakelijk dat leermaterialen eenvoudig toegankelijk zijn. Maar wat vraagt dit van de docent en techniek?

Daarnaast zijn er open leermaterialen die gebruikt kunnen worden voor dit soort problemen in onderwijs. Maar hoe maak je dit makkelijk doorzoekbaar zodat het ook ingezet kan worden

Over deze onderwerpen organiseren wij een bijeenkomst op 16 juli aanstaande waarin zowel leveranciers van ingekochte content als SURF (inzake open content) langskomen om hier over te vertellen en in gesprek te gaan met docenten.

De bijeenkomst is van 13:00 tot 15:30 op 16 juli in 1B.21 in het hoofdgebouw van de VU. Als je hier aan wilt deelnemen, dan kun je je opgeven via het aanmeldformulier. Daarbij zitten ook een aantal vragen. Deze input is belangrijk.

De focus ligt immers op wat de docent nodig heeft en met de antwoorden op de vragen willen we de leveranciers verplichten hier op in te gaan. Onder andere Kortext, Feedback Fruits en Acaboo zullen aanwezig zijn.

Aanmelden kan via het volgende aanmeldformulier.

Over het VU Onderwijscafé

Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen.

 

 

 

Gegevens

Datum:
juli 16
Tijd:
13:00 - 15:30

Contact

knowvu@vu.nl