Laden Evenementen

« Alle Evenementen

VU Onderwijscafé – Hoe win je een prijs?

april 15 @ 13:00 - 15:00

Als je echt iets innovatiefs wilt doen in je onderwijs heb je geld nodig. Er  zijn verschillende manieren om aan geld te komen: vraag het aan  je afdelingshoofd of aan je faculteitsbestuur, óf win een prijs! Er zijn vele verschillende subsidiegevers. Zie een lijst met subsidiegevers hier: https://vu-ntl.nl/index.php/kom-langs/grant-projecten/stimuleringsregelingen-onderwijsinnovatie/.

In deze sessie zullen emeritus Prof. Jos Beishuizen (jurylid van verschillende nationale en VU onderwijsprijzen) en Silvester Draaijer je wegwijs maken in deze prijzenrondes en je de tien tips en tops aanreiken voor een succesvolle aanvraag.

Na afloop kunnen mensen  hun onderwijsidee met Jos en Silvester bespreken.

Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

 

Over het VU Onderwijscafé
Het VU Onderwijscafé is een plek waar iedereen met hart voor onderwijs elkaar ontmoet, waar docenten nieuwe contacten leggen en bestaande contacten onderhouden, waar onderwijservaringen worden uitgewisseld, waar nieuwe inspiratie wordt opgedaan bij onderwijsworkshops en waar collega’s van het UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU klaar zitten om advies te geven. Alle onderwijsvragen zijn bespreekbaar in het Onderwijscafé: groot of klein, innovatief of juist alledaags. Alleen een kop koffie komen halen mag natuurlijk ook.

Het VU Onderwijscafé is een evenement dat twee keer per maand plaatsvindt op maandag van 13:00 – 15:00 uur in het Library Lab van de UBVU (HG 1B 21). De betrokken VU-partners UBVU, AVC, LEARN! Academy, SOZ, IT en KnowVU verzorgen beurtelings inspiratiesessies over onderwijsonderwerpen. Aanmelden hoeft niet, maar wordt wel gewaardeerd: aanmeldformulier.

Opbouw bijeenkomst van het VU Onderwijscafé
Het eerste uur van het VU Onderwijscafé (13:00 – 14:00 uur) bestaat uit een seminar of workshop (de inspiratiesessie) waar geïnteresseerden kosteloos aan kunnen deelnemen. Het uur na de inspiratiesessie kan, afhankelijk van het onderwerp, worden ingericht als uitloopmogelijkheid/ruimte om na te praten of als praktijkuur. Tijdens een praktijkuur kunnen de aanwezigen zelf aan de slag met de tips en materialen die zij tijdens de inspiratiesessie aangereikt hebben gekregen. Tijdens het VU Onderwijscafé kunnen docenten binnenlopen voor een kop koffie, kunnen ze met uiteenlopende onderwijsvragen terecht bij de aanwezige adviseurs van de betrokken VU-partners (UBVU, SOZ, AVC, LEARN! Academy, IT en KnowVU) en kunnen ze bijpraten met collega’s van alle faculteiten.

Gegevens

Datum:
april 15
Tijd:
13:00 - 15:00

Organisatoren

SOZ
KnowVU

Locatie

Library Lab (HG 1B 21)
VU Hoofdgebouw, 1e verdieping, B/E-vleugel
Amsterdam, 1081 HV Nederland
+ Google Maps

Contact

knowvu@vu.nl