Prijzen

De aanmeldingen voor de KnowVU Awards en GrassRoots 2019 zijn gesloten!

Procedure aanmelding en nominatie KnowVU Awards
Vanaf maandag 9 september tot uiterlijk vrijdag 11 oktober 2019 konden docenten van de VU, VUmc of ACTA  hun onderwijsideeën indienen. Zij maakten dan kans op de KnowVU Award juryprijs van €7.500,- en 50 uur hulp van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats en de KnowVU Award publieksprijs van €2.500,-. De selectie is op donderdag 17 oktober aan de kandidaten bekendgemaakt. Geselecteerde kandidaten mochten hun idee toelichten door middel van een filmpje. Voor het maken van de filmpjes konden ze hulp inschakelen van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats. De filmpjes zijn op vrijdag 25 oktober online en het publiek heeft hun stem laten horen.

Procedure nominatie GrassRoots
Voor de GrassRoots zijn vijf kandidaten geselecteerd. Voor elke winnaar is €1.000,- beschikbaar. De winnaars zijn uitgenodigd om hun winnende idee te presenteren tijdens een nader overeen te komen moment.

Format aanmelding KnowVU Award en GrassRoots 2019

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de KnowVU Awards en de GrassRoots heeft plaatsgevonden op donderdag 7 november 2019, tijdens het Netwerkevent in de 3D ruimte op de VU Campus.

In een gemoedelijke en ongedwongen sfeer werden prijzen uitgereikt voor ingediende voorgestelde onderwijsinnovaties.

De GrassRoots winnaars zijn:

  • Renske Bouwer, FGB: Grip on your writing process with the Writing Machine: tools for the self-regulation of academic writing
  • Jorick Houtkamp en Anneke Vuuregge, Bètafaculteit: Short slidecasts: towards more active development of writing skills
  • Oscar Carreres Talens, ACTA: Learning From Motor Skills In Dentistry Teaching

De drie winnaars kregen elk een bedrag van €1.000,– voor het uitvoeren van hun ICT idee.

KnowVU award winnaar, Carlo Ierna, was blij verrast met zijn prijs van € 7.500,– en 50 uur hulp van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats. Zijn idee Reverse Engineering the Canon werd unaniem door de KnowVU jury gekozen als vernieuwend en spannend project om op een geheel nieuwe manier naar filosofie te kijken.

Spannend was natuurlijk wie de KnowVU Publieksprijs zou winnen; vooral omdat het publiek hiervoor mocht stemmen. In de voorafgaande week zijn ongeveer 600 stemmen in totaal uitgebracht voor de drie voorstellen. De meerderheid van de stemmers koos voor het projectidee Publish and Flourish! van Danny Scholten en Maikel Wijtmans. Zij ontvingen de prijs van € 2.500,– voor hun idee.

De runner-up in de publieksprijs was het voorstel van Pieter van Beukering.


Over de GrassRoots en KnowVU Award
Sinds 2017 zijn de GrassRoots (uitgereikt door de Adviesraad ICT en Onderwijs) en de KnowVU Award (uitgereikt door KnowVU) gecombineerd tot één stimuleringstraject voor docenten die hun onderwijs willen vernieuwen en verbeteren. De GrassRoots en de KnowVU Award blijven twee verschillende onderwijsprijzen voor nog uit te voeren projecten, maar de procedures van aanmelding, selectie en uitreiking zijn samengevoegd. Zie hieronder wat de verschillen zijn tussen beide onderwijsprijzen.


GrassRoots

Kleinschalige ICT-experimenten

KnowVU Award

Vakoverstijgend onderwijsproject

Stimulering5 x €1000,-

Juryprijs: €7.500,- + 50 uur hulp student-assistent
Publieksprijs: €2.500,-

Aantal genomineerdenAlle kandidaten

3 kandidaten

Aantal prijswinnaarsMaximaal 5 per jaar

Maximaal 1 per jaar

Type ideeOnderwijsexperiment:

Het uitproberen van een ICT-toepassing ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op vak- of opleidingsniveau.

Meer over de GrassRoots
Onderwijsproject:

Een vakoverstijgend, in potentie opleidingsoverstijgend en idealiter faculteits-overstijgend idee ter verbetering van het onderwijs.

Meer over KnowVU Award

.

Tal van docenten hebben de afgelopen jaren mooie onderwijsideeën ingediend en uitgevoerd. Bekijk via onderstaande knoppen alle door de jury geselecteerde inzendingen, inclusief de winnende ideeën. Zit jouw onderwijsidee hier al tussen?

.

.

Andere onderwijsprijzen

Naast de KnowVU Award en de GrassRoots zijn er tal van andere onderwijsstimuleringsprijzen.

Show translation

Contact

knowvu@vu.nl