Prijzen

De aanmeldingen voor de KnowVU Awards en GrassRoots 2019 zijn gesloten!

Procedure aanmelding en nominatie KnowVU Awards
Vanaf maandag 9 september tot uiterlijk vrijdag 11 oktober 2019 kunnen docenten van de VU, VUmc of ACTA  hun onderwijsideeën indienen. Zij maken dan kans op de KnowVU Award juryprijs van €7.500,- en 50 uur hulp van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats en de KnowVU Award publieksprijs van €2.500,-. De selectie wordt op donderdag 17 oktober aan de kandidaten bekendgemaakt. Geselecteerde kandidaten mogen hun idee toelichten door middel van een filmpje. Voor het maken van de filmpjes kunnen ze hulp inschakelen van student-assistenten van de VU Onderwijswerkplaats. De filmpjes gaan op vrijdag 25 oktober online en daarna is het publiek aan zet om te stemmen.

Procedure nominatie GrassRoots
Voor de GrassRoots worden vijf kandidaten geselecteerd. Voor elke winnaar is €1.000,- beschikbaar. De winnaars worden uitgenodigd om hun winnende idee te presenteren tijdens een nader overeen te komen moment.

Format aanmelding KnowVU Award en GrassRoots 2019

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van de KnowVU Awards en de GrassRoots vindt plaats op donderdag 7 november 2019, tijdens het Netwerkevent in de 3D ruimte op de VU Campus.

Over de GrassRoots en KnowVU Award
Sinds 2017 zijn de GrassRoots (uitgereikt door de Adviesraad ICT en Onderwijs) en de KnowVU Award (uitgereikt door KnowVU) gecombineerd tot één stimuleringstraject voor docenten die hun onderwijs willen vernieuwen en verbeteren. De GrassRoots en de KnowVU Award blijven twee verschillende onderwijsprijzen voor nog uit te voeren projecten, maar de procedures van aanmelding, selectie en uitreiking zijn samengevoegd. Zie hieronder wat de verschillen zijn tussen beide onderwijsprijzen.


GrassRoots

Kleinschalige ICT-experimenten

KnowVU Award

Vakoverstijgend onderwijsproject

Stimulering5 x €1000,-

Juryprijs: €7.500,- + 50 uur hulp student-assistent
Publieksprijs: €2.500,-

Aantal genomineerdenAlle kandidaten

3 kandidaten

Aantal prijswinnaarsMaximaal 5 per jaar

Maximaal 1 per jaar

Type ideeOnderwijsexperiment:

Het uitproberen van een ICT-toepassing ter verbetering van de kwaliteit van het onderwijs op vak- of opleidingsniveau.

Meer over de GrassRoots
Onderwijsproject:

Een vakoverstijgend, in potentie opleidingsoverstijgend en idealiter faculteits-overstijgend idee ter verbetering van het onderwijs.

Meer over KnowVU Award

.

Tal van docenten hebben de afgelopen jaren mooie onderwijsideeën ingediend en uitgevoerd. Bekijk via onderstaande knoppen alle door de jury geselecteerde inzendingen, inclusief de winnende ideeën. Zit jouw onderwijsidee hier al tussen?

.

.

Andere onderwijsprijzen

Naast de KnowVU Award en de GrassRoots zijn er tal van andere onderwijsstimuleringsprijzen.

Show translation

Contact

knowvu@vu.nl